Onderlinge Wedstrijden

Onderlinge wedstrijden:

De onderlinge wedstrijden zijn voor alle leden van Zilfia’s Hoeve. Opgeven voor deze wedstrijden kun je vanaf een maand van te voren in het Grand cafe. Ongeveer een week voor aanvang plaatsen we de startlijst online.

Als je deelneemt aan wedstrijden van Zilfia’s Hoeve moet dit in een officiële wedstrijd outfit. Dit is een witte rijbroek, met een blouse met plastron en een blauw Zilfia’s Hoeve rij jasje. De rijjasjes zijn in het grand café verkrijgbaar. De overige benodigdheden kun je in diverse ruitershops vinden.

Het is de bedoeling dat je zelf de pony verzorgt en invlecht. Als er al iemand anders eerder op dezelfde pony rijdt, zal die berijder(ster) de pony zeer waarschijnlijk al ingevlochten hebben. Maar u kunt hier niet automatisch vanuit gaan.

Dan mogen de manege paarden en ponyruiters maximaal 15 minuten voor aanvang van de proef op het paard of pony gaan rijden.

Na de proef mag je ongeveer 10 minuten uitstappen, mits er niemand is die de pony weer over moet nemen, dan ligt het aan de tijd wanneer de volgende op de pony moet of er nog uitgestapt kan worden.

Als je als laatste op de pony hebt gereden dient u de pony verzorgt achter te laten, dit betekend dat alle vlechten er weer uitgehaald moeten worden en het tuig weer netjes en schoon (denk aan het bit) in de zadelkamer terug word gehangen.

Als er nog een parade (prijsuitreiking) gepland staat in het programma zal er op de dag zelf gemeld worden wie er op welke pony zal rijden in de parade. Ook de ruiters zonder pony worden in de parade verwacht. (Dit dient ook in wedstrijdtenue te zijn).

Voor de diverse theorie examens hebben we in het grand cafe het officiele theorieboek te koop, hierin staat alles wat je moet weten omtrent de examen vragen en zo leer je ook steeds meer over het paardrijden.

De te rijden dressuur proeven:

De A proeven worden in de oneven maanden gereden en B proeven in de Even maanden dus in de maand februari worden de even proeven verreden.

F-proeven:

Voor het diploma F1 t/m F4 hoeft maar 2 promotiepunten (PP’s) behaald te worden voor doorstroming naar F2, F3 of de F4.

Overgang verplicht bij 5 PP’s. Bij 210 punten heeft men 1 promotiepunt.

  • Voor de F5 t/m F12 proeven heb je minimaal 5 PP nodig om door te stromen. Overgang bij 10 PP verplicht.
  • Voor het behalen van een PP zijn minimaal 210 punten

Er wordt gereden onder de reglementen van de basiswedstrijdsport. Bestuursleden, jury noch dienstdoende personen dragen enige verantwoordelijkheid omtrent schade in welke vorm dan ook aan personen, pony’s en/of materiaal. De ruiters dienen in officiële rijkleding te starten van de manege Zilfia’s Hoeve en het dragen van een veiligheidscap is verplicht. Ruiters die zijn ingeschreven blijven startgeld verschuldigd.