Manege

Onze werkwijze

Iedereen vanaf 5 a 6 jaar is bij ons welkom om te starten met paardrijden, we beginnen allemaal op de zelfde manier, aan een lange lijn in een privéles. Zo kunnen we iedereen 1 op 1 begeleiding geven tot dat je je prettig voelt op het paard. Dit is voor de een binnen 6 weken en voor de ander binnen 12 weken. Daarna stap je met een gerust hart de groepsles in. Vanuit daar leer je de verdere kneepjes van het vak, we geven 6 dagen per week les, en hebben een diversiteit aan soorten lessen.

We zijn een FNRS aangestoten manege, dit betekend dat je ook wedstrijden bij ons kunt rijden. Wil je dus wat meer uitdaging dan kun je maandelijks meedoen met een spring of dressuur wedstrijd.

 

 

Het FNRS / KNHS Ruiterpaspoort 
Het ruiterpaspoort is een officieel, persoonsgebonden en landelijk erkend document voor ruiters. Je kunt bijvoorbeeld in het ruiterpaspoort bijhouden aan welke proevendagen je hebt meegedaan, welke buitenritten je hebt gereden en welke proeven je behaald hebt. Zo heb je jouw ruitercarrière altijd duidelijk in beeld.
Op manege Zilfia’s Hoeve is het hebben van zo’n ruiterpaspoort verplicht. Je kunt deze heel gemakkelijk bij ons aan de bar aanvragen.

Kan je al paard of pony rijden?
Je hebt het paardenvirus te pakken en rijd al lekker mee in de groepslessen. Toch ben je opzoek naar vernieuwing, een andere kijk of een nieuwe omgeving. Je bent bij ons altijd van harte welkom om geheel vrijblijvend te kijken naar onze lessen, onze paarden en pony’s en hoe we onze paarden verzorgen. Wil je een keer meerijden en kijken of Zilfia’s Hoeve bij je past? We maken graag eerst kennis in een privéles om je niveau te ontdekken en te bekijken welk uur geschikt is voor je. Daarna kun je een uur meerijden en kijken of er een klik is. De kosten voor een half uur privéles incl. huur van het paard zijn € 26,50, voor pony’s is dit € 22,- . Onze overige tarieven kun je hier bekijken.

Op vakantie naar het buitenland?
Vakantie geboekt en staat een mooie tocht met paardrijden op de planning? Hoe fijn is het dan als je beslagen ten ijs komt en de beginselen van het paardrijden onder de knie hebt. Want zeg nou zelf, kunnen remmen en sturen is wel fijn. Het is op Zilfia’s Hoeve mogelijk een periode voorafgaand aan uw vakantie een aantal lessen te boeken.

Springlessen:
We geven naast de dressuur lessen ook regelmatig spring lessen op onze manege. Vind je dat nou heel spannend dan stap je gewoon in onze starters groep. We beginnen hier met balkjes en werken aan de techniek. Ideaal voor als je een beetje hoogtevrees hebt maar wel de uitdaging zoekt.

Guppenclub:
Iedereen die wilt starten met paardrijden komt eerst in de privéles, zo krijg je 1 op 1 begeleiding en leer je alle fijne kneepjes van het vak. We hebben in de pony stal een groep enthousiaste meiden die je alles leren op het gebied van poetsen en opzadelen!

Help mijn kind zit op ponyrijden (of ik zelf)!

Heel leuk die pony’s en nu dan……. Daar hebben we wat op bedacht! Regelmatig organiseren we op woensdag avond een inloop avond waarin we de do’s and dont’s van het opzadelen, het omgaan met de paarden en pony’s en alle andere vragen voor uw beantwoorden. Deze uren worden georganiseerd op woensdag avond om 19:00 uur. Op de nieuwsbrief staan de data’s aangegeven. Aanmelden is gewenst i.v.m. de hand outs die je meekrijgt. Voor ouders van bij ons rijdende kinderen is dit gratis.

Veiligheidscertificaat
De Stichting Veilige Paardensport is opgericht in 2001 om de veiligheid in de paardensport te verbeteren. Het doel van de stichting is om hippische accommodaties actief bezig te laten zijn met veiligheid zodat iedere paardenliefhebber op een verantwoorde manier kan genieten van deze sport.

Paardrijden is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar heeft ook veel andere voordelen. Kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, krijgen meer zelfvertrouwen, leren uitdagingen aan te gaan, teleurstellingen te incasseren en verantwoordelijkheid te dragen voor een dier. Het is natuurlijk wél belangrijk dat er op een bewuste en veilige manier omgegaan wordt met de risico’s die paardrijden met zich meebrengt, net zoals dat bij andere sporten gebeurt.