Nieuwsbrief

Buts Competitie:

Vanaf deze plaats willen wij van het Stichting bestuur, E-item bedanken! Zij waren de sponsor van de Indoor Kampioenschappen seizoen 2018-2019. Wij willen de winnaars nogmaals feliciteren!

Kampioen dressuur pony’s:
1) Lisa Den Hamer 2) Chanel Konijn 3) Rosanne Copier
Kampioen dressuur paarden:

1) Felicia Fama 2) Sanne van Oord 3) Tamara Gijsbertsen

Kampioen Springen:
1) Bente Bousema 2) Nyobi v/d Mark 3) Sanne Den Oudsten

Overall indoor kampioen 2018/2019
Chanel Konijn

We hopen dat tijdens de indoor competitie weer veel nieuwe deelnemers zich toevoegen!

Ruiterpaspoort

Ruiters welke hun Ruiterpaspoort de afgelopen periode verlengd hebben en een e-mail of brief van de KNHS hebben ontvangen kunnen de jaarzegel ophalen bij de Bar. Heb je nog geen ruiterpaspoort? Vraag deze dan aan, het is verplicht vanuit de FNRS en biedt o.a. een stukje verzekering voor je zelf.

Aan de ouders en manege ruiters die op pony’s rijden:
Het verzoek i.v.m. de veiligheid is om in stal te wachten tot dat de andere les op de middenlijn staat. Het is niet erg om in het gangpad al te wachten, maar a.u.b. niet meer in de bak voor de ingang. Dit geeft voor de andere paarden hinder en is gevaarlijk. Dus wel mogelijk om voor de klapdeurtjes te wachten maar niet meer in de bak zelf. Alvast bedankt! Wil je ook voordat jullie de deur open doen eerst goed naar links en naar rechts kijken? Er kan een paard aankomen. Tevens het verzoek om kinderen NIET te laten rennen in de rijbanen. Hier kunnen andere paarden van schrikken.

Klaar met de les:

Bij deze willen wij u vragen of de paarden en pony`s na de les weer in hun eigen stal gezet kunnen worden.

Ook de bitten even afspoelen. Wij vragen dit namens onze dieren die graag goed verzorgd willen worden.

Nog een klein puntje van aandacht; wij vinden het leuk om te zien hoe enthousiast alle kinderen naar stal toe rennen, alleen de paarden kunnen dit niet zien en schrikken hier vaak van. Wil iedereen er op letten dat rennen naar stal en door stal niet fijn is voor de paarden en kan leiden tot onveilige situaties. Rustig lopen wordt zeer op prijs gesteld!

Mest opruimen aub!

Mest van paarden pony’s graag opruimen! Alle bodems binnen ons bedrijf zijn kostbaar en om ze in conditie te houden moet de mest eruit gehaald worden. We verzoeken iedereen hier extra naar te kijken.

Ponykampen 2019:

Opgeven vanaf vrijdag 3 mei 17:00 uur.

    1 nacht hele week   paard geschikt opgeven  
Start Eind Slapen  slapen niveau pony voor vanaf kosten
28-apr 2-mei x   Alle Pa + Po 1,2,3,4,5,6,7 27-febr  € 175,00
22-jul 26-jul   x F5+ ponykamp pa + po 1,2,3,7 3-5-2018  € 320,00
30-jul 2-aug     Training 4 daagse Pa + Po 8 3-5-2018  € 230,00
31-jul 3-aug x   Guppen club Po 4,5,6,7 3-5-2018  € 175,00
20-aug 24-aug   x F5+ ponykamp pa + po 1,2,3,7 3-5-2018  € 320,00
28-aug 31-aug x   Guppen club Po 4,5,6,7 3-5-2018  € 175,00
Geschikt voor legenda
1 zelfstandig opzadelen
2 kunnen springen
3 zelf galopperen
4 jonge kinderen
5 geen spring ervaring
6 hulp met opzadelen
7 geen F proeven gereden
8 F7 en hoger of in overleg met Vivian

De Training 4 daagse is met name geschikt voor paarden ruiters. Je krijgt dressuurles van instructeurs die t/m Grand Prix Dressuur rijden of spring les van professionals. Wel op je eigen niveau zodat je niet ‘’verzuipt’’. Daarbij komen er gast sprekers theorie geven over bijvoorbeeld een goede bouw van het paard, waar let je nu op, of supplementen / voeding.
daarbij nodigen we ook een dressuur jury uit om te vertellen waar nou op gelet wordt bij het rijden van een proef. Lunch, drinken en fruit / snack zit inbegrepen.

De Guppen club is nieuw! Je hoeft er niet jong voor te zijn om mee te doen! Je bent net begonnen met de aller leukste sport van Nederland en wilt daar gewoon heel veel van leren! We helpen je volop, gaan echt goed oefenen met dressuur rijden, spelletjes doen, zonder zadel rijden, op buitenrit, springen, en natuurlijk gewoon heel veel knuffelen en poetsen. Als je het leuk vind, blijf je zelfs een nachtje slapen! Lunch, drinken en fruit / snack zit inbegrepen.

De F5+ ponykamp week is voor kinderen die al wat langer paardrijden, je hoeft niet per se wedstrijd te rijden, vraag je instructrice even of je het niveau van F5+ hebt! We geven hier ook theorielessen bij, leren toiletteren, zit les, zonder zadel, spelletjes, dressuur les, spring les, proefjes oefenen, daarbij mag je de hele week blijven slapen op de manege! We hebben een bonte avond met disco dus dat wordt de hele week oefenen, maar ook gewoon een avond relaxen en vakantie vieren. Bij mooi weer gaan we lekker naar de plas om te zwemmen. Ontbijt – Lunch en diner zijn inbegrepen net als drinken – en fruit. Slapen hoeft niet, mag wel! Er zijn douches aanwezig.

Springlessen:
Er zullen weer springlessen gepland worden, de eerst volgende is woensdag 17 april om 19:00 uur en om 19:45 uur. Opgeven kun je aan de bar.

Evenementen kalender:
http://zilfiashoeve.nl/evenementen/kalender/