Lessen in Corona tijden

Lessen voor jongeren tot 18 jaar

De lessen voor jongeren tot 18 jaar mogen weer van start gaan. We gaan ook weer starten met het geven van privélessen. Onderstaand lees je alle info over onze nieuwe app.

We zijn een samenwerking met Virtuagym aangegaan, dit is een app en online omgeving waarin je alle lessen zelf kan plannen en afmelden. Deze gratis app kan je in de Google Play store of App store gemakkelijk downloaden.

Hoe werkt dat dan?

Je koopt je lessen via de webshop in, daarna kun je je aanmelden en in de roosters plannen.
De voornaamste reden voor het gebruik op deze manier is dat we zo geen mensen aan de bar hoeven te ontvangen en zo geen groepsvorming krijgen, de kantine is gesloten voor bezoekers (in navolging van de regels gesteld door het RIVM).

Je dient voor deze app een account aan te maken, je kan vervolgens je lessen online plannen, de pony’s plannen onze instructrices vooraf in. Omdat alle paarden en pony’s veel vrij hebben gehad en dus weer conditie op moeten bouwen doen we dit met zorgvuldigheid en oog op het dierenwelzijn. Daarbij kijken we ook naar welke pony’s geschikt zijn met de niveaus van de lessen. Het heeft geen zin om hier over te bellen, mailen of te appen, er is geen discussie over mogelijk. Onderling in de les ruilen met elkaar mag natuurlijk wel.

Onzekere tijd

De corona tijd is ook voor ons een hele lastige en onzekere tijd. We hebben ervoor gekozen geen lidmaatschappen door te laten lopen. U kunt kiezen of u ons steunt door uw reeds betaalde lessen (gedeeltelijk) te doneren aan de paarden en pony’s van de manege, mocht u uw oude credit over laten zetten op uw nieuwe account dan kan dit natuurlijk. We kijken in manegeplan uw tegoed na en zetten dit over. U kunt dit aanvragen via lessen@zilfiashoeve.nl

Ouders tijdens de les

Wij verzoeken alle ouders om zo veel mogelijk ons terrein te verlaten tijdens de les. Ook de vriendinnetjes, vriendjes, broertjes en zusjes verzoeken we voorlopig nog even thuis te laten, dit omdat het officieel niet is toegestaan langs de lijn te “wachten of kijken”. Dit is wellicht een lastige situatie voor velen. Blijft u wel hier? Dan is er ÉÉN ouder per kind toegestaan, hier is geen discussie over mogelijk. Ook het NADRUKKELIJKE VERZOEK om ander halve meter afstand te houden van andere ouders. GEEN GROEPSVORMING met elkaar. Ook alle stoelen en krukken van het terras moeten op hun eigen plek blijven staan. Ga er dus a.u.b. niet mee lopen slepen. Wordt u aangesproken door een van onze medewerkers, en zien wij dat u deze aanwijzingen niet opvolgt? Dan moet u helaas tijdens de les ons terrein verlaten.
Na afloop van de les dienen ruiters en eventuele begeleiders zo SNEL mogelijk het terrein te verlaten, zodat er nooit teveel personen tegelijk op het bedrijf aanwezig zijn. Wij verwachten uw volledige medewerking hierin.

We hebben looproutes voor het in en uitgaande pony-verkeer gemaakt. Gelieve deze te volgen als ook de instructies van onze medewerkers. Houd alle corona regels ook hier in acht.

Consumpties

Tijdens de lessen is het mogelijk take away consumpties te kopen, we hebben op het terras een aparte uitgifte gemaakt. Het is niet toegestaan eigen consumpties te nuttigen op ons terras. Het restaurant is gesloten.

Van donderdag tot en met zondag kunt u eventueel wel uw take away diner bij Tante Fie bestellen en meenemen.

Lesrooster

We hebben ervoor gekozen een aangepast lesrooster te maken, waarbij er tijdelijk ook lessen op zondag gegeven worden. Het maximale aantal in de groepslessen hebben we op 8 gezet zodat het ook in de lessen niet te vol is.

Dag(deel)Omschrijving
Maandag en dinsdag privélessen voor volwassenen gegeven door Petra Half
Woensdag ochtendPrivéles volwassenen door Tamara Jongmans
Woensdag middagPrivéles jeugd door Nadine Luijten en Tamara Jongmans.
Groepslessen jeugd door Petra Half.
Zaterdag en zondagPrivéles jeugd/ volwassenen door Tamara Jongmans en Nadine Luijten.
Groepslessen jeugd door Wendy van Malsen of Vivian van der Maat

Zit uw kind pas in de groepsles? Wellicht is het dan handig om eerst weer even een paar privélessen te plannen, de lessen mogen (helaas) alleen buiten gegeven worden, dit is ook de reden dat we groepsles beginners met galop gepland hebben, en niet de meest recente starters. Veiligheid staat natuurlijk voorop…

Voor de privéles verzoeken we je eigen audio oortjes mee te nemen om deze in te pluggen in de les geef sets, dit zijn de oortjes met het ronde pinnetje, geen nieuwe iPhone oortjes.

Het uur leasen blijft buiten de lestijden gewoon mogelijk, dit loopt nog steeds via de facebook groep Zilfia’s hoeve lease, alleen toegestaan voor gevorderde ruiters.

Vragen?

Zijn er nog vragen? Mailen kan altijd via lessen@zilfiashoeve.nl bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 11:00 uur tot 13:00 uur naar 06-10733873. Dit nummer is niet voor afmelden of wijzigen van lessen.

Wij zijn ontzettend blij dat wij weer gedeeltelijk open mogen, en staan vol enthousiasme voor jullie klaar! De paarden en pony’s zijn goed uitgerust (en een beetje te dik geworden) tijdens hun gedwongen corona-vakantie en zullen er naar uit zien weer geknuffeld, geborsteld en gereden te worden. Hopelijk zien we jullie snel,

Groetjes van ons allemaal

Nuttige links