Onderlinge Wedstrijden

Onderlinge wedstrijden

De onderlinge wedstrijden zijn voor alle leden van Zilfia’s Hoeve. Opgeven voor deze wedstrijden kan vanaf een maand van te voren in het Grand café.

Het opgeven is verplaatst naar de woensdag avond vanaf 18:30 een maand voor aanvang van de wedstrijd, 

Ongeveer een week voor aanvang plaatsen we de startlijst online.

Bekijk hier de kalender voor deze onderlinge wedstrijden.

 

Voor de beginners dressuur, dit is sinds dit jaar veranderd, wil je meedoen aan de wedstrijden hoef je tot en met de F4 nog geen wedstrijd outfit aan te schaffen.  Je mag in je nette paardrijkleding meedoen aan de wedstrijden.

Als je vanaf de F5 deelneemt aan wedstrijden van Zilfia’s Hoeve moet dit in officieel wedstrijdtenue. Dit bestaat uit; een witte rijbroek, een blouse met plastron en een blauw Zilfia’s Hoeve rijjasje. Deze rijjasjes zijn in het grand café verkrijgbaar. De overige benodigdheden kun je in diverse ruitershops vinden.

voor alle klasse is het is de bedoeling dat je zelf het paard of de pony verzorgt en invlecht. Als er al iemand anders eerder op hetzelfde paard of dezelfde pony rijdt, zal die berijder(ster) de pony zeer waarschijnlijk al ingevlochten hebben. Maar u kunt hier niet automatisch vanuit gaan.

De manege paarden- en ponyruiters mogen maximaal 15 minuten voor aanvang van de proef op het paard of de pony gaan rijden.

Na de proef mag je ongeveer 10 minuten uitstappen, mits er niemand is die de pony weer over moet nemen, dan ligt het aan de tijd wanneer de volgende op de pony moet of er nog uitgestapt kan worden.

Als je als laatste op het paard of de pony hebt gereden dien je het paard of de pony verzorgd achter te laten, dit betekent dat alle vlechten er weer uitgehaald moeten worden en het tuig weer netjes en schoon (denk aan het bit) in de zadelkamer terug wordt gehangen.

Als er nog een parade (prijsuitreiking te pony/paard) gepland staat in het programma zal er op de dag zelf gemeld worden wie er op welk paard/ welke pony zal rijden in de parade. Ook de ruiters zonder paard of pony worden in de parade verwacht. (Dit dient ook in wedstrijdtenue te zijn).

Voor de diverse theorie examens hebben we in het grand café het officiële theorieboek te koop, hierin staat alles wat je moet weten omtrent de examenvragen en zo leer je ook steeds meer over het paardrijden.

De te rijden dressuur proeven:

De A proeven worden in de oneven maanden gereden en B proeven in de even maanden; dus bijvoorbeeld in de maand februari worden de even proeven verreden.

F-proeven:

Voor het diploma F1 t/m F4 hoeven maar 2 promotiepunten (PP’s) behaald te worden voor doorstroming naar F2, F3 of de F4.

Overgang is verplicht bij 5 PP’s. Bij 210 punten heeft men 1 promotiepunt.

  • Voor de F5 t/m F12 proeven heb je minimaal 5 PP nodig om door te stromen. Overgang bij 10 PP is verplicht.
  • Voor het behalen van een PP zijn minimaal 210 punten nodig.

Er wordt gereden onder de reglementen van de basiswedstrijdsport. Bestuursleden en jury, noch dienstdoende personen dragen geen verantwoordelijkheid omtrent schade in welke vorm dan ook aan personen, pony’s en/of materiaal. De ruiters dienen in officiële rijkleding te starten van de manege Zilfia’s Hoeve en het dragen van een veiligheidscap is verplicht. Ruiters die zijn ingeschreven blijven startgeld verschuldigd.