Carrousel

Carrousel

Carrouselrijden is een tak van de paardensport waarbij een team van twaalf of zestien ruiters één proef op muziek rijdt.

Carrousel Teams

Op de Zilfia’s Hoeve hebben we maar liefst vier carrouselteams. Zij trainen iedere donderdagavond.
Ponycarrousel Stars (18:00-19:00 uur)
Ponycarrousel Eredivisie team (19:00 – 20:00 uur)
Paardencarrousel Eredivisie team (20:00 – 21:00 uur)
Paardencarrousel Swing (21:00-22:00 uur)

Ieder jaar rijden deze teams een nieuwe proef onder leiding van commandante Manon Hage (Ponycarrousel Stars o.l.v. Anne Kamermans). De ruiters en paarden/pony’s zien er allemaal hetzelfde uit, het gaat om eenheid. Deze eenheid creëren ze vanuit een thema. Alles wordt aangepast op het door het team gekozen thema; muziek, aankleding en figuurnamen.

Eind augustus/begin september starten de teams met het opbouwen van een carrouselproef. Stapsgewijs wordt er toegewerkt naar een proef die uiteindelijk op de selectiewedstrijd eind mei/begin juni kan leiden tot plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden. Voorafgaand aan deze selectiewedstrijd worden er nog een aantal oefenwedstrijden gereden.

In 2019 mochten maar liefst twee teams starten op de Nederlandse Kampioenschappen. Het pony team wist daarbij een 2e plaats te behalen (met een score van 80,775%) en het paardenteam was goed voor een 3e plaats (met 83,125%)

Meer weten over de carrouselteams van Zilfia’s Hoeve?

Mail naar Manon Hage: manonhage@hotmail.com

Paardencarrousel Eredivisie team
Ponycarrousel Eredivisie team
Paardencarrousel team Swing