Informatie bij de lessen

Voor nieuwe ruiters en proeflessen

Wij werken met een online app voor het aanschaffen van lessen en het inplannen hiervan. Deze app heet VirtuaGym, en is gratis te downloaden. De app heeft een oranje icoontje en is van oorsprong een sportschool app, er staat bij het downloaden dus nog niks over paardrijden. Als u een mail stuurt naar lessen@zilfiashoeve.nl melden wij u aan bij de Zilfia’s Hoeve club in de app met het email adres dat u gebruikt om mee te mailen. Wanneer u VirtuaGym al gebruikt voor bijvoorbeeld een sportschool, kunt u rechts bovenin de app op de twee pijtjes klikken en zo van club wisselen.

Als u een account heeft aangemaakt kunt u in de webshop lescredits aanschaffen, en deze vervolgens inplannen in het rooster. Voor beginnende of nieuwe ruiters koopt u een credit privéles om als proefles in te plannen. In de privéles krijgt de ruiter 30 minuten 1 op 1 les van gediplomeerde instructie, om zo de basis van het paardrijden te leren (beginners) of het niveau in te schatten (ruiters die al rij ervaring hebben). Voor ruiters onder de 18 koopt u een credit privéles jongeren (E25,00 per les), voor volwassenen ruiters boven de 18 kunt u een privéles volwassenen (E30,00 per les) aanschaffen. Als de beginnende ruiter zelfstandig (Na gemiddeld 5-10 lessen) in stap, draf en galop kan rijden kan deze in overleg met de instructrice doorstromen naar een groepsles. Bij ruiters die al rij ervaring hebben, wordt in de proefles gekeken welk niveau het beste past bij de ruiter zodat deze in een passende groepsles met voldoende uitdaging kan aansluiten. Groepslessen bieden wij aan voor ruiters vanaf 6 jaar. Rechts bovenin het scherm van de app kunt u het rooster filteren tussen privélessen en groepslessen.

Voor volwassenen is het maximale gewicht 95kg in verband met de grootte en welzijn van onze paarden.
Voor privélessen wordt u ongeveer 5 minuten voor de les begint verwacht. Als u aankomt op het terrein, loopt u langs de buitenbak naar de houten overkapping. Daar kunt u naar binnen. Aan de muur rechts hangen voor ruiters die nog geen rij uitrusting hebben, caps die de ruiter mag lenen. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Als men door de deur links naast de caps naar de wachtruimte langs de binnenbak gaat, wordt de ruiter daar opgehaald voor de les. Verder raden wij aan om stevige schoenen of laarzen te dragen, een broek van stretch stof of een legging te dragen, langer haar in een lage staart, en geen losse flapperende kleding te dragen (vest dat niet dicht kan, los lange sjaals etc).